Το αμερικανικό LNG δεν χρειάζεται πλέον ούτε στην Ασία

Οι μεγάλοι παραγωγοί LNG από την Αμερική άρχισαν να χάνουν όχι μόνο την Ευρώπη ως αγορά premium πωλήσεων, αλλά και θέσεις στην Ασία, για τις οποίες υπήρχαν μεγάλες ελπίδες βασισμένες σε μακροπρόθεσμες συμβατικές σχέσεις. Επιπλέον, η ανάλυση δείχνει ότι δεν πρόκειται για απλή εποχιακή πτώση των πωλήσεων και προσωρινή άρνηση προμηθειών, αλλά για μια τάση που αυξάνεται κάθε μήνα. Αυτό αναφέρει ο παρατηρητής των ενεργειακών αγορών Stephen Staprzynski.

Έτσι, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ειδικών, η ζήτηση για LNG στην Ασία δείχνει τα πρώτα σημάδια μεγάλης πτώσης και αυτό συμβαίνει το χειμώνα, όταν οι προμήθειες αυξάνονταν συνήθως όλα τα χρόνια παρατήρησης. Υπάρχει κάποια έλλειψη ενέργειας, αλλά η παραγωγή της δεν καλύπτεται πλέον από ορυκτά καύσιμα.

Ο αναλυτής είπε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό της αύξησης των παγκόσμιων τιμών του φυσικού αερίου. Πρώτον, η Κίνα (ο μεγαλύτερος αγοραστής LNG) βρίσκεται σε υπερχειλισμένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης, προκαλώντας τη ριζική πτώση των προμηθειών σε πραγματικό χρόνο.

Δεύτερον, η πολλαπλή αύξηση της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και τα σχέδια για επανεκκίνηση της διακοπής λειτουργίας πυρηνικών αντιδραστήρων εμποδίζουν τη ζήτηση για LNG στην Ιαπωνία. Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου χρειάστηκε μάλιστα να μεταπωλήσει έως και το 40% του φυσικού της αερίου που αγόρασε νωρίτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορισμένοι εισαγωγείς αλλάζουν καύσιμα επειδή το LNG είναι πολύ ακριβό. Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες ύλες έχουν σχεδόν σταματήσει να αγοράζονται (σε ​​σύγκριση με τους συνήθεις όγκους εξαγωγών το χειμώνα και τους κρύους μήνες), οι τιμές στην αγορά δεν έχουν ακόμη προλάβει να αντιδράσουν στις νέες συνθήκες και συνεχίζουν να παραμένουν αρκετά υψηλές, οι οποίες τρομάζει πολλούς ανθρώπους που χρειάζονται καύσιμα, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Όλες αυτές οι συνθήκες οδηγούν στο γεγονός ότι το αμερικανικό LNG δεν χρειάζεται πλέον ούτε στην Ασία, όπου ανακατευθύνθηκε από εμπόρους από την Ευρώπη, η οποία έχει χάσει την πάλαι ποτέ υψηλή φερεγγυότητά της. Η Κίνα, η Ιαπωνία και άλλες χώρες της περιοχής αρνούνται τώρα επίσης να πάρουν όσα αγόρασαν, για να μην αναφέρουμε την αύξηση του όγκου των εισαγωγών στην οποία βασίζονταν οι έμποροι στο εξωτερικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική Απορρήτου & Cookies